BLOG

Hessel Danen: Int. Jeugdweekend Overloon

Dit weekend was het Internationaal Jeugdweekend in Overloon. Een leuk evenement dat elk jaar voor leuke wedstrijden zorgt. Vrijdags vertrokken, bij aankomst even naar de baan gekeken. Deze lag mooi droog en ik was er klaar voor. In de tijdtraining ging het rijden erg lekker. Ik voelde me comfortabel en ik klokte een 7e tijd. In de 1e manche was mijn start niet echt goed. Maar ik kon een paar man passeren en na een ronde kwam ik als 11e door. Ik kon nog 2 plekjes winnen en eindigde als 9e. In de 2e manche had ik de kopstart, dus dat was super! Alleen kon ik niet lang genieten van de 1e plaats, want achterin het bos maakte ik een foutje waardoor er 4 man langszij kwamen. Ik reed te geforceerd om naar voren te komen en ik kreeg harde onderarmen. Hierdoor moest ik het tempo laten zakken en eindigde weer op plek 9. Op zondag werden er ook nog 2 manches verreden. In de 3e manche was ik weer goed weg bij het hek. Ik kwam na een ronde op plek 3 door. Hier kon ik lang volhouden, alleen tegen het einde werd de druk van achter teveel. Ik maakte een foutje waardoor een paar man langszij kwamen, ik eindigde als 7e. In de 4e en laatste manche was mijn start weer goed. Ik kwam op plek 6 door na een ronde. Ik reed lekker maar de rijders achter mij waren net iets sneller, waardoor ik 2 man voorbij moest laten gaan. Ik eindigde als 8e, en ook totaal dit weekend was ik 8e. Een goed weekend. Nu is de echte zomerstop. De volgende wedstrijd is over precies een maand, 26 Augustus te Halle