BLOG

Jurgen Schreurs: Classic GP Teutschental

Afgelopen weekend stond er een internationale classic wedstrijd op het programma in het Duitse Teutschenthal, op het zelfde circuit als waar jaarlijks een wedstrijd om het WK motorcross plaatsvindt. Persoonlijk vind ik het een super circuit, mede door de harde ondergrond en de vele hoogteverschillen.

In de vrije training en tijdtraining ging het rijden goed. Rustig de baan verkennen en een aantal verschillende sporen uitproberen. Na een snelle ronde resulteerde dit in een 3e tijd van de 34 deelnemers in mijn klasse.

In de eerste manche had ik een iets mindere start waardoor ik vanaf plek tien naar voren moest zien te rijden. Na een aantal ronden kwam ik op de vierde plek en kon deze met succes verdedigen tot aan de finish.

Tijdens de tweede manche was de start een stuk beter, waardoor ik op plek drie aan de wedstrijd kon beginnen. Het tempo lag direct vanaf het begin heel hoog en ik kon de eerste twee rijders goed volgen. Helaas werd ik na een aantal ronden gepasseerd door twee rijders doordat ik een verkeerde lijn koos. Uiteindelijk werd ik op een vijfde plaats afgevlagd.

Totaal een mooie vijfde plaats in de einduitslag, super tevreden. De volgende VMCN wedstrijd is op 8 juli in Boekel.