BLOG

Lars Looman: DMOM Mill

Crossen is en blijft een apart spelletje, als amateur rijder ben ik er deze week weer eens achtergekomen dat je op dit niveau gewoon dagelijks met je sport bezig moet zijn ! “Ervoor leven” hoor ik ze vaak ook zeggen. Op dit niveau vooral bij de DMoM moet alles kloppen. Wil je een mooi resultaat neer zetten. Helaas had ik dit weekend te maken met pech.

 

Met de kwalificatie zat ik niet lekker in me vel, toch reed ik een ronde die 2 seconden sneller was dan vorige week. En sloot ik de sessie af op P32.

Ondanks dat ik op een 2de startrij moest starten de 1ste manche was ik goed weg en zat ik in de top 20. Helaas kwam ik dezelfde ronden ten val met een aantal rijders die achter een bult een valpartij veroorzaakte. Zonder enige uitwijkmogelijkheden ging ik er vol overheen. Vervolgens moest ik vanaf de laatste plaats aan de wedstrijd beginnen. En zag ik Herlings na 3 rondes alweer voorbij komen. Na 30 min kwam ik binnen op P31.

 

De 2de Manche had ik mede door een aantal uitvallers een plek aan het hek. Ook nu kwam ik weer goed weg uit het hek en dook ik met een goede start het bos in ! Helaas gooide een valpartij in de eerste ronde weer roet in het eten. En kon ik weer als laatste beginnen. na 10 minuten had ik me opgewerkt naar P32 vervolgens maakte ik weer een fout en kwam ik na 4 valpartijen niet verder dan een teleurstellende 34ste plaats.

 

Aankomende donderdag op hemelvaartsdag gaan we naar het mooie circuit van Rhenen !