BLOG

Marc Zomer: Enduro Vagney  

Na een geslaagde trainingsweek in Frankrijk met het team zijn wij op vrijdag door gereden naar het plaatsje Vagney (Frankrijk) om daar een 2 daagse enduro mee te rijden. Vrijdags heb ik de proeven gelopen. Ze hadden er mooie proeven van gemaakt, één bosproef en één proef op een weiland tegen de helling aan. 

 

Ik moest zaterdag ochtend om 9:38 starten. Na een paar kilometer route over de weg kwamen er al snel moeilijke bospaden met veel stenen. De eerste proef moest ik nog erg wennen aan de ondergrond, veel stof en stenen. De tweede proef begon het allemaal al iets beter te lopen en kon ik al wat fijner rijden. Wel was de route zo intensief dat ik de proeven toch iets voorzichtiger gereden heb dan normaal. De 2e ronde aan het begin van proef 1 brak mijn versnellingspook af.  Gelukkig stond mijn vader aan het eind van de proef met zijn motor om daar de versnellingspook van te gebruiken. Helaas was niet alleen de versnellingspook afgebroken maar ook een stuk van de schakelas. Toch hebben we de versnellingspook erop kunnen krijgen en heb ik hiermee de dag uit kunnen rijden. Met een 38e plaats op scratch en een 3e plaats in de klasse.

 

Op zondag had ik dezelfde starttijd als op zaterdag. Wel was de route op zondag wat makkelijker gemaakt door de hellingen met stenen eruit te halen. De proeven waren al erg kapot gereden. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk fouten te maken. Wel hebben we nog problemen gehad met de versnellingspook die toch niet super bleef zitten. Dat betekende een 41e plaats op scratch en een 5e plaats in de klasse.