BLOG

Mike Otten: Fijne “training” bij de Veteranencross in Cuijk

Van het weekend meegereden bij de veteranencross in Cuijk, omdat het nu zomerstop is, is er geen NK, en heb ik dit weekend gebruikt als goede training, en om mijn schouder weer wat sterker te maken. De startbewijshouders reden allemaal samen; senioren, nationalen en inters MX2 en MX open, ik was dus qua vermogen niet echt in het voordeel. De 1e manche van de zaterdag had ik een hele slechte start omdat ik werd ingesloten bij het starthek, ik kon als 36e aan de manche beginnen.

Ik kon toen toch nog naar een 11e plaats rijden, en werd 1e bij de nationalen.

Dit gaf me een goed gevoel voor de 2e manche. Inmiddels was het al behoorlijk heet geworden, en zocht ik wat verkoeling. De 2e manche had ik een goede start en begon rond een plek of 6 aan de wedstrijd, het rijden ging echt super en ik voel me weer steeds sterker worden. Ik heb echt hard moeten knokken en kwam op een mooie 7e plaats binnen, en van de nationalen was ik 1. De 1e manche van zondag had ik een hele goede start en ging als 3e de bocht in, maar bij het insturen van de bocht ging ik onderuit, en moest ik flink aan de bak, ik heb toen toch nog naar een 11e plaats kunnen rijden, en van de nationalen was ik 2. De 2e manche had ik een goede start rond de 8e plaats, ik had gelijk een goed tempo en kon naar een 6e plaats rijden, ik heb voor elke meter hard geknokt en werd uiteindelijk beloond met een mooie 5e plaats tussen de mx2 en mx1 inters, van de nationalen was ik 1. De uitslag van de mx2 nationalen zaterdag 1e manche 1 en 2e manche 1. En de uitslag van de zondag, 1e manche 2 en de 2e manche 1. Algemeen uitslag over 4 manches 1.

 

Met deze gecombineerde klasse (mx2 en mx1 inters) heb ik even kunnen kijken hoe hard die mannen gaan, en vooral hoe hard er doorgedrukt wordt bij de start! Maar heb zeer goed gereden en vooral een heel mooi weekend gehad. Nu even genieten van een weekje vakantie.