Marc Zomer

Ik ben geboren in Laren en woon tot op heden nog steeds in Laren. Ik woon samen met mijn ouders en 2 zussen buitenaf in een verbouwde boerderij. Mijn ouders hebben een Autobedrijf in het dorp. Ik zit nu in het examenjaar van de mavo op het Staring College Lochem. Hierna wil ik naar het Aventus in Apeldoorn, in de richting techniek. De onderhoud aan mijn motor doe ik altijd zelf en ik ben dus ook vaak in mijn vrije tijd in de schuur te vinden.

Ik ben op mijn 8e begonnen met crossen op een Kawasaki 65cc. Daar heb ik eigenlijk nooit echt wedstrijden op gereden. Alleen het laatste jaar dat ik met de 65cc reed heb ik een paar clubcross wedstijden in Lochem mee gedaan. Ik ben op mijn 11e overgestapt naar een KTM 85cc. Daar reed ik eigenlijk ook alleen maar clubcross wedstijdjes mee en een paar UMX wedstrijden. In 2013 ben ik wel de ONK jeugdenduro wedstrijden gaan rijden. Dat vond ik erg leuk en ik wist gelijk dat ik dat vaker zou willen doen en dat ik later als ik 18 ben de enduro wereld in zou willen. Toen ik 125cc ben gaan rijden op mijn 14e ben ik NK 125 wedstijden gaan rijden. Met een KTM 125cc. Het was wel heel erg wennen want ik had nog bijna nooit op zulke zware en kapot gereden banen gereden. Het rijden voor mij ging goed en ik leerde er veel van. Maar ik deed toch achteraan mee want er word erg hard gereden in deze klasse. Ik ben dat jaar ook weer gestart in de jeugdenduro. Ik heb dat jaar alleen niet alle wedstrijden kunnen rijden omdat ik halve wege het seizoen de ziekte van pfeiffer kreeg.  In 2016 ben ik ook gewoon weer de NK 125 en jeugdenduro wedstrijden gaan rijden. In de jeugdenduro ben ik in de totaal stand 3e geworden. Verder was voor mij dat jaar de zwarte cross een leuke ervaring om mee te mogen rijden. Met zo veel publiek en alles er om heen.

Ik ben lid van MACSEV Lochem en van HAMAC Harfsen. Lochem is een harde baan en Harfsen is een zand baan. Dus een mooie afwisseling om op te trainen.

Aankomend seizoen wil ik starten in de ONK(NK) 125cc wedstrijden op een KTM 125cc. Ik wil graag proberen de Dutch Masters in Harfsen en de Dutch Masters op de Zwarte Cross mee kunnen doen. Daarnaast ben ik ook van plan weer alle ONK jeugdenduro wedstrijden te rijden. Ik ga ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen naar de fitness en loop vaak hard. En ik probeer zo veel mogelijk te blijven trainen op de motor.  Ik hoop op een goed en leuk seizoen en ik kijk uit naar het rijden voor het ADS-MXN team.

ADSMXNPutolineAirtime-MXProxMX-BoostDelta-BrakingFM-RacingAutobedrijf-Robert-WisselinkJopaTEC_Design